luni, 11 decembrie 2017

Cupa Campionilor: faza grupelor, pe jumatate




Precedentul sfarsit de saptamana a gazduit etapa a treia (din sase) a fazei grupelor din Cupa Campionilor. O singura partida nu s-a desfasurat din cauza zaperii abundente de la Londra: Saracens vs Clermont Auvergne, care era si derby-ul etapei, echipele fiind  anul trecut finalistele trofeului. 

Cateva rezultate de interes: La Rochelle 49 vs Wasps 29 (11 eseuri, 6 pentru francezi),  Exeter 8 vs Leinster 18,  Castres 16 vs Racing 92  13,  Munster 33 vs Leicester Tigers 10, Toulon 24 vs Bath 20.

O evolutie interesanta a fost in meciul Llanelli Scarlets vs Benneton Treviso, partida in care italienii conduceau in minutul 70, galezii revenind il ultimele minute cu doua eseuri pentru a-si salva onoarea.

Bath a condus si ea la Toulon, numai inspiratia de geniu a lui Anthony Belleau  putand produce eseul care le-a asigurat oamenilor lui Boudjellal victoria. Chris Ashton s-a remarcat printr-un eronat sut de degajare din propriul teren de tinta drept in bratele adversarilor, care au si inscris imediat un eseu. Cunoscuta fiind lipsa de indemanare in manuirea balonului, Ashton este tinut in mod curios in pozitia de fundas de catre antrenorii Toulon-ului.

Si pentru ca tot vorbim de francezi, aflati ca Romain Poite s-a intors. Cum-necum si in mare diferenta de opinii de TMO-ul partidei a refuzat pana in minutul 15 doua eseuri irlandezilor de la Leinster. Pana in final a mai exagerat cerand arbitraj video pentru cateva faze banale de joc. Raman la parerea ca nu mai trebuie delegat cel putin trei luni, timp in care sa vada zilnic cate 50 episoade din Simpson Family.

Clasamentele in grupa arata astfel:

Grupa 1: La Rochelle 15 puncte (maxim posibil); Ulster 8 puncte, Wasps 6 puncte, Harlequins 1 punct;

Grupa 2: Saracens (un joc amanat) 10 puncte, Clermont Auvergne(un joc amanat) 9 puncte,   Ospreys 8 puncte, Northampton 1 punct;

Grupa 3:  Leinster 14 puncte, Exeter Chiefs 8 puncte, Montpellier 8 puncte, Glasgow Warriors 1 punct;

Grupa 4:  Munster 11 puncte, Castres 7 puncte, Leicester Tigers 6 puncte, Racing 6 puncte;

Grupa 5:  Toulon 12 puncte; Bath 9 puncte; Scarlets 7 puncte, Benetton Treviso 3 puncte.


Daca s-ar aplica, dupa trei etape, regulile de calificare in sferturi, ar merge mai departe La Rochelle, Saracens, Clermont Auvergne, Leinster, Munster si Toulon. Pentru ultimele doua locuri s-ar bate Ulster, Ospreys, Exeter Chiefs si Montpellier. Franta are trei echipe calificate, Irlanda doua.

Saptamana viitoare, in etapa a patra se vor derula returul partidelor disputate in acest weekend. 


PS. Meciul Saracens vs Clermont , amanat ieri din cauza conditiilor meteo dificile, a fost reprogramat pentru astazi 11 decembrie la ora 19.30 (ora Ro) cu portile inchise, fara spectatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu