duminică, 6 august 2017

Inca o data, daca te cheama Read, Crotty, Dagg nu prea ai cum sa pierzi.




cam asa s-a terminat Super Rugby 2017

E suficient sa vezi rezumatul ca sa-ti imaginezi partida in intregul ei. Minunea resuscitarii motivationale de la sfarsitul saptamanii trecute nu s-a mai repetat. Ackerman sr. nu prea a avut ce sa le mai spuna, Eliminarea lui Kwagga Smith (rosu pentru bascula in aer la Havili, min.38) cantarea deja foarte greu . Sa ramai cu om in minus in fata unei echipa atat de solide precum Crusaders a fost un handicap imposibil de recuperat. Chiar si ciuda eforturilor supraomenesti ale unor masini de rugby ca Malcolm Marx, Jaco Kriel ori Lionel Mapoe, diferenta de scor nu s-a mai putut recupera, asa cum s-a intamplat cu Hurricanes.

Plus ca experienta si maturitatea jucatorilor de la Crusaders a cantarit greu atunci cand a fost vorba de aparare. Eseurile lui Marx si Fourie din sfarsitul celei de-a doua reprize au fost conjuncturale si nu roade  ale deficientelor din defensiva.

Numai o echipa vocationala precum B&I Lions le-a dat de cap celor de la Crusaders in iunie (reamintim, Crusaders 3 Lions 12, scor stabilit numai pe lovituri de pedeapsa) 

Asa ca Noua Zeelanda, prin Crusaders, isi mai pastreaza inca un an suprematia in Super Rugby. Lions au avut o aventura frumoasa, culminand cu victoria din semifinalele acestei veri. Si, in ciuda unor pareri, avizate, dublul arbitraj al lui Jaco Peyper nu a influentat cu nimic vreun rezultat.

Super Rugby s-a incheiat, urmeaza Rugby Championship. Pe 19 august: Australia vs Noua Zeelanda. Pe 20: Africa de Sud vs Argentina. Si ciclul se reia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu