marți, 4 aprilie 2017

Cateva superlative in Cupele europene ale sezonului 2016-2017


Suntem in fata semifinalelor si specialistii in statistici ne ofera deja cateva profiluri ale jucatorilor de succes din editiile acestui an. Este interesant ca doi dintre ei sunt jucatori tineri, in cautarea consacrarii la echipa lor de club.

Intrat in teren in absenta lui Rob Kearney (Leinster), Joey Carbery a fost o revelatie pentru spectatorii meciului irlandezilor impotriva englezilor de la Wasps in sferturile de finala. La 21 de ani, Carbery a semanat panica printre experimentatii din apararea engleza. A avut 25 de incursiuni in randurile adversarilor si a fugit 200 de metri cu balonul in brate. Urmatorii in clasamentul sferturilor sunt Simon Zebo (Munster) si Alex Goode (Saracens), cu 97 si, respectiv, 85 metri.  In Challenge Cup, clasamentul arata astfel: Sam Davies (Ospreys) 133, Anthony Watson 131 si Mathew Morgan (Cardiff Blues) 97 metri.

Transmitand semnale de super-competenta cu ceva vreme in urma, un alt tanar, tot de la Leinster, a fost , din nou, impresionant. Este vorba de Garry Ringrose, 22. Are deja opt prezente in nationala Irlandei (pentru care a inscris 10 puncte, adica doua eseuri), incepand cu 2016. Pana acum, Ringrose se afla pe locul 2 al clasamentul numarului de aparatori de care a trecut, 25, in urma doar a lui Charles Piutau, fundasul celor de la Ulster care a depasit 27 aparatori. Ringrose are, de asemenea 11 off-loads, o cifra onoranta intr-un clasament in care concude tot Piutau, cu 13. 

Batranul Chris Ashton, 30 (Saracens) a inscris duminica cel de-al 35-lea eseu european, egaland recordul lui Vincent Clerc (Toulon actualmente, fost Toulouse in vremile sale de glorie). Ashton a avut, de asemenea, doua ocazii de a mai marca duminica insa, in ambele, a fost scos in tusa inainte sa culce balonul la colt. Cele mai multe eseuri in faza grupelor si in optimi le-a marcat, insa, Keelan Giles (Ospreys),7, in Challenge Cup. Nick Abendanon (Clermont Auvergne) are si el 5 eseuri inscrise. 

In fine, ultimul remarcat poate fi considerat Owen Farrell (Saracens), masterul loviturilor de picior. Desi la club joaca nr.10, la echipa nationala are tricoul cu nr.12, cel cu nr.10 fiind dedicat lui George Ford, in ambele pozitii Farrell se simte si joaca excelent. |In actuala editie, este liderul clasamentului marcatorilor de puncte, cu 97. Insa este fruntas si intr-un alt clasament, nu foarte oficial, al try-assist-urilor, cu 5 astfel de reusite, dupa cele 7 ale lui Camille Lopez si Conor Murray. 

Sursa: lionsrugby.com.news 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu