miercuri, 15 iulie 2015

Tara Galilor invata mecanica fina tocmai in Elvetia. Apoi biochimie in Qatar, la Doha.


In pregatirea Cupei Mondiale din aceasta toamna, Warren Gatland si stafful sau de preparatori au ales o strategie originala de antrenamente. Actualmente se afla in Elvetia, cu tabara de baza la 1250 metri altitudine. 

Ne mai aducem aminte ca in 2011, la recomandarea responsabilului cu forta si conditia fizica, jucatorii s-au antrenat prin metodele crioterapiei. Aceeasi linie de gandire este valorificata si acum, in acest an. In Elvetia, scopul antrenamentelor este intarirea capacitatii de respiratie in conditii de efort sustinut.

 Ulterior, la Doha, vor urma antrenamente in desert, al caror obiectiv este cresterea masei de hemoglobina, responsabila de alimentarea efortului fizic prelungit.


Wales Rugby Training Camp in Switzerland -Wales players and staff gather for a group picture following a climb to the Eggishorn Glacier.
jucatorii galezi printre ghetari

In munte, pregatirea fizica alterneaza cu distractia specifica (rafting, catarari, ciclism de anduranta etc. Jucatorii sunt impartiti in trei grupuri, functie de preferinte si/sau posturi iar fiecare grup are un program diferentiat, prin rotatie.

Alimentatia jucatorilor este asigurata prin grija bucatarului lor favorit, chef Andre Moore. Dimineata oferta majoritara contine oua sub toate formele, bacon sau sunca macra, paine prajita si porridge (cereale-in special ovaz, in lapte, ocazional insotite de fructe). La pranz, nelipsitele supe, carne si/sau peste (ton, cod) si ca desert mousse-uri de diverse fructe. Seara fiecare jucator este liber sa-si aleaga (dar nu de capul lui) menu-ul, in functie de modul in care se simte flamand dupa antrenamentele de pana la 6;30 pm. 

Dupa observatiile lui Gatland, un astfel de stagiu mixt de pregatire creste masura coeziunii grupului si a angajamentului pentru joc. 

Sa le dorim cel putin o semifinala.



sursa: http://www.walesonline.co.uk/sport/rugby/rugby-news/5-talking-points-wales-rugby-9640437

vezi si http://www.dailymail.co.uk/sport/rugby_world_cup_2015/article-3162046/Wales-push-Rugby-World-Cup-hopefuls-limits-paces-training-camp-Swiss-Alps.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu