vineri, 24 aprilie 2015

Quade Cooper in colectia de perle a coroanei lui Boudjellal!


Vineri (azi) dimineata a devenit oficial: din toamna jucatorul lui Queensland Reds, franciza din Brisbane, va deveni jucator toulonez cu contract pe doi ani. Quade Santini Cooper, nascut in Noua Zeelanda, jucator legitimat de la 13 ani in Australia, nu are nevoie de multe prezentari. Ar fi suficient sa amintim ca la Cupa Mondiala din 2011 i-a "furat" titularizarea lui Matt Giteau, motiv pentru care acesta a ales sa joace in Europa, cu succesul cu care toti suntem de acord. Ironic, din toamna, cei doi vor fi coechipieri in teribila echipa de la Mediterana. 

Quade Cooper a implinit in aceasta luna 27 de ani. Are 1,86 metri si cantareste 92 kilograme. A bifat, pana acum, 53 de selectii la echipa nationala a Australiei pentru care a marcat 126 puncte. A jucat la profesionisti, doar pentru Reds, 102 partide in opt ani, trecandu-si in palmares 740 puncte reusite. 

E amic cu Sonny Bill Williams, alt celebru boem, si datorita pasiunii pentru box. A fost gata sa renunte la rugby pentru a deveni boxer profesionist. A disputat doua meciuri, ca profesionist, in 2013 si 2014. ambele castigate cu decizii de KO.

A cochetat si cu ideea de a se converti in jucator de rugby league (mult mai popular in Australia) insa a revenit la sentimente mai bune la interventia coach-ului sau personal.

In viata privata, Quade Cooper, a avut multe pacate, betii, batai, furturi din locuinte private, toate culminand cu exluderea sa din echipa de club dar si din lotul Australiei. Astea se intamplau in 2009. Norocul sau are un nume: Stephanie Rice, tripla campioana olimpica de natatie, la Pekin in 2008,  care i-a devenit inger pazitor si terapeut. 

Din decembrie, dupa WRC 2015, imaginati-va cum va arata apararea touloneza: Quade Cooper-uvertura, Napolioni Nalaga si Brian Habana aripi, Matt Giteau si Ma'a Nonu-centri, Lee Halfpenny-fundas! 

Pohta ce-o pohteste Mourad Boudjellal este neostoita! Si ii iese, de cele mai multe ori!

                                     Quade Cooper 2014.jpg
 Foto: Wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu