luni, 21 aprilie 2014

Piata transferurilor in Top 14

Stiri noi si interesante vin de pe mercato-ul diviziei superioare a rugby-ului francez, cea mai populata de jucatori straini. Atat l'Equipe cat si Rugbyrama.fr dau ca sigure unele miscari specaculoase, asupra altora insista ca sunt doar zvonuri lipsite de temei. De exemplu, s-a vorbit acum aproape o luna despre plecarea playmaker-ului de la Castres, Rory Kockott, la Toulon. A fost doar un zvon. Sud-africanul a ramas la actuala echipa de club, in ciuda dorintei lui Mourad Boudjellal si a fondurilor sale mereu disponibile pentru achizitii de exceptie. Si transferul nabadaiosului australian James O'Connor este trecut tot la capitolul zvonuri pentru ca si-a exprimat vointa de a gasi o echipa de pe continentul austral pentru a prinde World Cup 2015 din Anglia in echipament verde-galben.
Sa vedem care sunt stirile de ultima ora pe piata transferurilor Top 14.
La Bordeaux Begles vine Lionel Beauxis de la Toulouse. Se retrage romanul Silviu Florea, 37, care a prins doar 2 meciuri in acest sezon ca titular. Vine un nou antrenor, P.H.Broncan, actualmente la Tarbes, Pro D2.
La Castres vine Sitiveni Sivivatu (de la Clermont Auvergne). Mihaita Lazar isi prelungeste contractul pana in 2016. Se retrage Romain Teulet.
La Clermont Auvergne vin Nick Abendanon (Bath), Jonathan Davies (Llanelli Scarlets), Zack Guildford (Crusaders) si el cu probleme de indisciplina, Sebastien Vahaamahina (Perpignan) 4 selectii in echipa Frantei. Pleaca Vern Cotter, care va fi viitorul antrenor al Scotiei. Mai pleaca Sitiveni Sivivatu si Vosloo (Toulon)
La Grenoble vin sud-africanii Gio Aplon (Strormers) si Dick McLeod (Natal Sharks) si Jonathan Wisniewski(Racing Metro).
La Montpellier vin David Attoub (Stade Francais)si Benjamin Fall (Racing Metro). Escande si Manuka Gorgodze pleaca la Toulon. Isi prelungesc conctractele, pana in 2016, Ouedraogo si Trinh-Duc.
La Racing Metro vin Matadego (Peerpignan), Wisniewski (Grenoble) si Fall (Montpellier)
La Stade Francais vine Lakafia de la Biarritz, pleaca David Attoub (Montpellier)
La Toulon, din nou cele mai spectaculoase transferuri: sud-africanul naturalizat in Tara Galilor(32 selectii)Ian Evans de la Ospreys, Lee Halfpenny (Cardiff Blues), Gorgodzila (Mamuka Gorgodze) de la Montpellier, James O'Connor (?) de la London Irish. Pleaca Vosloo (retragere), Pierrick Gunther (Lyon), Benjamin Noirot (Biarritz), Alexis Pallison (Toulouse). Isi prelungesc contractele: Maxime Mernoz si sTeffon Armitage pana in 2017, Juan Simth pana in 2016+1, Ali Williaams pana in 2015.
La Toulouse vin Toby Flood (leicester) si Alexis Pallison (Toulon). Pleaca Hosea Gear (Japonia), Lionel Beauxis la Bordeaux Begles, pentru sfarsitul de cariera. Prelungiri de contracte: Clement Poitrenaud (2016), Luke McAllister (2016+1), rusul Kakovin (2017), Census Johnston(2016+1).
Acestea sunt doar cateva transferuri ale sezonului din multimea de contracte perfectate sau in curs de semnare. Le-am retinut doar pe cele ale unor jucatori spectaculosi si/sau interesant de urmarit din sezonul viitor. Pe masura ce se vor mai intampla alte mutari demne de interes le voi semnala. Saptamana viitoare, semifinalele Heineken Cup. Stati aproape de ecrane, prieteni, promit meciuri mari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu