sâmbătă, 7 august 2010

Un meci jucat doar la castig

August 2010. Scor: Noua Zeelanda-Australia 20-10. Cupa Bledisloe s-a imbracat in negru in acest an.

Dupa meciul de saptamana trecuta, multi ar fi asteptat ca Noua Zeelanda, la Christchurch, sa faca din nou spectacol cu o Australie modesta. Ei bine nu a fost asa. In minutul 14, All Blacks inscrisesera deja doua eseuri si ne asteptam ca seria acestora sa fie fara numar. Australienii inscrisesera si ei eseul lui Beale in minutul 9. Apoi se apropiasera la 4 puncte prin penalitatea transformata de Giteau. 14-10. Carter a mai inscris dintr-o penalitate in prima repriza(min 35). Scorul la pauza a fost 17-10. Pana in final, a mai inscris, dintr-o alta penalitate acelasi Carter (viitorul recordman all-time in materi de puncte in meciuri test). Si cam atat. 20-10, cum spuneam mai sus.

Neo-zeelandezii s-au multumit doar cu victoria ce la va aduce, cu probabilitate foarte mare, victoria finala in editia 2010. Au deja 19 puncte in timp ce Australia, locul 2, doar 4 puncte iar Africa de Sud,0 puncte. Teoretic, ii poate egala Australia care mai are trei jocuri, din care doua in Africa de Sud si unul in Noua Zeelanda. Si asta in conditiile in care Noua Zeelanda pierde atat in Africa de sud, cat si acasa cu Australia, pe 11 septembrie. Ceea ce este extrem de greu de presupus ca se va intampla.

Parerea specialistilor este ca All Blacks au jucat azi cu frana de mana trasa. Chiar daca Australia s-a mobilizat in a nu lasa locuri goale pe unde sa treaca in plimbare rapizii din treisferturile negre, nu au putu incropi o tactica de joc care sa puna in dificultate adversarii. Au facut extrem de multe erori de posesie, nu au avut deschideri inspirate si nici viziune asupra campului de joc. Singurii care au efortat pentru a mai impinge echipa inainte au fost ofensivul fundas Beale si neobositul Genia. Partial Ricky Elsom a mai ordonat linia a treia si mijlocasii, insa mingiile pentru atac au fost balbaite si pierdute in fata mai iutilor aparatori ai neo-zeelandezilor. In echipa standard deja a gazelor, note bune pentru agresivul Piri Weepu, capabil sa dea pase sarite pana la aripa externa, pentru Ma'a Nonu si Muliaina pentru forta lor de patrundere in forta si viteza si pentru mereu tanarul lor capitan, la a 80-lea meci in care isi conduce si reprezinta coechpierii, Richie McCaw.

Corect si, totusi, destul de tolerant cu erorile tehnice, Jonathan Kaplan, Africa de Sud.

Peste doua saptamani, pe 21 august, se va juca la Johannesburg, al treilea meci dintre Africa de Sud si Noua Zeelanda. Sunt tare curios cum vor aborda meciul elevii lui Graham Henry pentru Africa de Sud suporta greu umilinta a doua infrangeri consecutive si, sigur, se vor arunca in lupta pentru a evita locul 3 in turneu, si pentru ca mai au de jucat doua meciuri acasa cu Australia. Care e o echipa de batut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu