duminică, 6 mai 2018

S-au incheiat fazele regulare ale Premiership si Top 14. Urmeaza semifinalele.


In Premiership, lucrurile se clarificasera inca din saptamana trecuta. Primele patru erau cunoscute, cu supriza numita Newcastle Falcons (in locul Leicester Tigers, o abonata traditionala la semifinale). Astazi Leicester a incercat sa faca un come back, invingand la Sale Sharks cu  punct bonus (13-35). Dar a fost prea tarziu. Falcons a iesit mai bine din jocul cifrelor si va merge in semifinale. Exeter, campioana in exercitiu s-a jucat putin  cu Harlequins (17-41) si aspira la un nou titlu. Wasps, finalista anul trecut, a jucat acasa la norocoasa Newcastle si a luat si ea punctul bonus pentru patru eseuri, securizandu-si locul 3. In fine, Saracens, posesoarea unui recul spectaculos in ultimele doua sezoane, a facut antrenament cu Gloucester (41-12).  

Clasamentul primelor sase (locurile 5 si 6 merg direct in Champions Cup, faza grupelor): 1. Exeter Chiefs 85 puncte, 2. Saracens 77 puncte, 3. Wasps 71 puncte, 4. Newcastle Falcons 63 puncte, 5. Leicester Tigers 63 puncte, 6. Bath 56 puncte. Semifinalele: Exeter- Newcastle, Saracens-Wasps.


In Top 14, mai era de clarificat ocupanta locului 6. Si s-a clarificat, aceasta este Castres, care va juca semifinala cu Toulouse. Toulouse a facut un meci mare azi la Clermont. In fata unei echipe decazuta, si ea ca si Saracens,  din gloria anilor trecuti. Toulouse a pierdut in fata gazdelor dupa ce a fost in apropiere de un punct, apoi patru etc. de invingatoare. A fost si meciul de retragere a faimosului Aurelien Rougerie, 38 de ani. Castres a facut scor cu Oyonnax (54-3) iar Toulon cu o echipa a doua si a treia a pierdut la Pau (38-26). Racing si-a rotunjit esaverajul cu Agen (42-13) ia ocupanta locului 1 a pierdut la Lyon (32-24).

Clasamentul primelor 6: 1. Montpellier 81 puncte, 2. Racing 92  80 puncte, 3. Toulouse 74 puncte, 4. Toulon 73 puncte,  5. Lyon Ol. 70 puncte, 6.Castres 69 puncte. In barajul pentru semifinale vor juca  Toulouse-Castres, Toulon-Lyon Olympique,

Sau jucat si semifinalele Pro 14: Munster-Edinburgh 20-16 (invinsa fiind revelatia acestei competitii, sub mana lui Richard Cockerill, fost Leicester Tigers, fost Toulon...) si   Scarlets-Cheetahs 43-8.  Rezulta finala Munster-Scarlets, o reeditare a  unui meci recent.

Urmeaza finalele cupelor Europene: pe 11 finala Challenge Cup dintre Cardiff Blues si Gloucester si pe 12 finala Champions Cup care va opune Leinster si Racing 92. 

 Pe curand, prieteni!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu